lav selv is te

Ingefær iste – et boost til din sundhed

_1I dag vil jeg dele en lidt anderledes opskrift med jer. En opskrift som ikke har så meget med madpakker at gøre, dog er det en glimrende drik, at medbringe i drikkedunken. Så på den måde går den hvert fald an anyway ;). Ingefær kan hjælpe med mange ting, om den ligefrem kan helbrede vil jeg ikke påstå, men det siges at ingefær blandt andet kan hjælpe mod /forebygge :

Dårlig fordøjelse – Oppustet mave – Kvalme – Mavesmerter  – Hoste – Forkølelse – Influenza – Hovedpine – Smerter  i led – Astma og meget mere. Ingefær er bare generelt rigtig godt til en sund livsstil, så det altid værd at give det et forsøg. Hvert fald er der ikke nogen grund til ikke at spise / drikke ingefær. Herhjemme er denne iste en stor favorit og den bliver ofte drukket både til middag, eftermiddag og aften. Alle elsker den, både børnene og jeg selv. Den er nem at lave og her nedenfor får i  opskriften. 🙂

_2Til ca. 1 liter færdig ingefær iste skal du bruge følgende: 

1 liter vand – ca. 7 cm ingefærrod – 1 lime – 1 spsk. mørk sirup + isterninger samt lime skiver til serveringen

Fremgangsmåde:

Skræl ingefærroden og skær den i smalle skiver, kog vandet op i en gryde og kom ingefær, saften af lime og sirup i, når det koger. Lad vandet koge op igen og sluk så for varmen. Lad trække i 30 minutter under låg. Si ingefær roden fra vandet og hæld din te på flaske og sæt i køleskabet indtil servering.

Fyld et glas godt op med isterninger, hæld ingefær te over og pynt med lidt limeskiver.

Syntes du den bliver for stærk kan du tynde den op med lidt vand 🙂

_3

 

Del dette

Leave a comment

  1. Lige så snart det er udsat for kogning, mister man så ikke nogen af de sunde og virksomme værdier?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.