Sunde Broccoli-cheese muffins – Æggemuffins med broccoli og hytteost

broccoli-cheese muffinsMums! Er vist det bedste udtryk for disse virkelig lækre broccoli-cheese muffins. Det er en slags æggemuffins med broccoli og hytteost. Men de er lavet anderledes end de populære grøntsagsmuffins med kylling, men stadig lige så nemt og og måske endda mere lækkert.

Den helt store forskel er, at du her får lidt mere bid og crispy feel og knap så meget æg. Så selvom jeg også kalder disse for æggemuffins, så er der altså mere af alt det andet end der er æg.

Disse er gode til aftensmaden, men i den grad også oplagte til madkassen og ikke mindst til en lækker sund brunch, de bevare nemlig den crispy top. De kan fryses. Opskrift nedenfor.

broccoli-cheese muffins lækre sprøde og sundeTil ca. 12 broccoli-cheese muffins skal du bruge:

  • 1 stort broccolihoved
  • 2 æg (large, ellers 3 mindre)
  • 5 spsk speltrasp ( du kan også bruge en helt almindelig)
  • 1/2 dl hvedemel (du kan også bruge kikærtemel for at undgå gluten)
  • ca. 200 g hytteost
  • vand til at koge i
  • olie til at smøre muffins forme med (brug fx kokosolie)

sunde æggemuffins med hytteostSådan laver du sunde broccoli-cheese muffins:

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Sæt et gryde med vand til at koge, når vandet koger, kommer du broccoli hovedet i og lader det stå 2-3 minutter
  3. Tag broccolien op og hak den fint (uden stamme, men kan også bruges hvis du ønsker det)
  4. Kom broccoli, æg, mel og rasp i en skål og bland det godt sammen. Du skal nu have en sammenhængende masse, har du ikke det, kan du tilføje et ekstra æg.
  5. Smør dine muffinsforme med olie
  6. Kom 2-3 spsk broccolimasse i bunden af dine forme
  7. Tilføj 1 stor spsk hytteost, oven på broccolien
  8. Fordel resten af broccolimassen ovenpå hytteosten
  9. Bag dem i ovnen ca. 20 minutter

Som et alternativ, kan du blande hytteosten sammen med broccolimassen – hvis der skulle være nogen i familien som ikke skal se denne form for ost. Jeg ved hvert fald at jeg som barn nægtede spise noget med hytteost, hvis altså jeg kunne se det ;). sunde broccoli-cheese muffins med hytteostTil forskel fra de almindelige æggemuffins kan disse godt bages i papirsforme, det er blot vigtigt at du husker smører dine forme inden fyldet kommet i, ellers bliver det meget svært at få dem hele ud. Bruger du en tefalform, anbefaler jeg fortsat at smøre formen.

Håber i får glæde af opskriften, herhjemme er de blevet et kæmpe hit.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.