Sprøde spinatbrød

Sprøde spinatbrød

Hold nu op hvor er de her spinatbrød gode! Det var lidt et forsøg jeg kastede mig ud i. Et forsøg på at lave et brød med minimalt mel i, uden dog helt at ville fjerne det. Men 4 spsk. mel er alt hvad der er i denne opskrift.

Brødene er så lækre at de sagtens kan bruges som en snack alene, men de er tænkt som et sandwich brød, eller som tilbehør til fx salater i stedet for flute. Så et lækkert allround brød.

Opskriften her er til 8 store brød, men du kan med fordel lave 16 små styk af dejen. Den mindre størrelse egner sig godt til børnenes madpakke til fx sandwich.

21905631_10155302879593800_860572009_n-1
Dette skal du bruge til 8 store Spinatbrød

  • 250 g frossen spinat
  • 200 g blomkål (eller broccoli)
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk hørfrø
  • 2 tsk oregano (eller timian)
  • 1 knips salt
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 stort æg (eller 2 små)
  • 100 g revet mozarella (eller cheddar)

Fremgangsmåde:

  1. Tø spinaten op og pres så meget væske som muligt ud af det
  2. Hak blomkålen fin, fx i en mini hakker
  3. Kom spinat, blomkål, kerner, frø, oregano, salt og ost i en skål og bland godt sammen.
  4. Drys mel udover hele blandingen
  5. Tilføj 1 æg og rør blandingen rigtig godt sammen – Dejen skal være klistret og sammenhængende, er den ikke det skal du tilføje et ekstra æg
  6. Brug hænderne til at få dejen til en samlet klump, stil blandingen køligt i 5 minutter
  7. Fordel dejen i 8 lige store klumper
  8. Kom dem på bagepapir og bageplade (ca. 4 på hver plade kan der være)
  9. Gør klumperne flade evt. med hænderne til ca. 1/2 cm i højde
  10. Bag i ovnen ved 180-200 grader (forvarmet) varmluft 10 min. Vend dem og bag dem 10 min. mere

Mangler du flere opskrifter på brød, kan du fx lave dette lækre fuldkornsrugbrød og bruge resterne til disse sprøde chips

God fornøjelse med opskriften 🙂

Del dette

14 kommentarer

    • Hej Julie… I køleskabet, i en frysepose eller bøtte (lufttæt) 3-4 dage er fint – har ikke lykkedes mig at gemme dem længere :D… spiser du dem hjemme fx til morgenmad, så prøv giv dem 30 sek på brødristeren på begge sider uhm det godt 🙂

  1. Uhm! Lyder virkrlig lækkert!! Det vil jeg prøve til min datters madpakke. Hun elsker alt lidt anderledes med grøntsager og godt.

    • Hej Trine, nej det dur nok ikke. Men ellers kan de laves med frisk spinat, så skal det bare lige opblødes godt inden brug

  2. Hej.
    Tror du man kan erstatte hvedemelet med fx Husk og havregryn. Min søn spiser ikke gluten.

    • Jeg har ikke så meget kendskab til Husk desværre, men du kan sagtens bruge havregryn i stedet, kom det fx i en blender først så det er helt fint

    • Hej Therese

      De skal opbevares i køleskabet, jeg har dem bare liggende i en frysepose.. 3-4 dage holder de sig fint.. kan evt. lige gives et par minutter på en brødrister så er de super dejligt sprøde igen efter nedkøling

  3. Kan de ikke fryses?
    Min ledsager er glutenfri og laktosefri. Jeg prøver at have brød i fryseren til hende. Bruger blendet havregryn og det fungerer fint. Dog er jeg ked af ikke at kunne bruge ost.
    Har du nogen erfaring med laktosefri ost?
    Kh Elsebeth

    • Hej Elsebeth

      De kan godt fryses, de bliver bedst hvis de lige får en tur på brødrister eller i ovn efter optøning:-)
      Har desværre ikke så meget erfaring med laktosefrie produkter, men mon ikke der findes et alternativ, kan anbefale at finde en lactose fri gruppe på facebook de er altid hjælpe med alternativer 🙂

Skriv et svar til Julie Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.