Rød spidskålssalat med spiselige blomster

Sommer er lig med dejlige salater. Her er en opskrift på en rød spidskålssalat.

Fremgangsmåde:

Mængde justeres efter hvor stor portion der ønskes.

Salat:

  • Rød spidskål, hvid kan også bruges
  • Frosne edamamebønner uden skal
  • Forårsløg
  • Ananaskirsebær
  • Feta i tern
  • Ristede pistaciekerner
  • Spiselige blomster

Dressing:

  • 1 del citronolie, olie med citronsmag (alm. olivenolie kan også bruges)
  • ¼ del æblecidereddike
  • ¼ del grovkornet sennep
  • Evt. salt og peber

Snit spidskål fint på mandolinjern, bland dressingen og vend sammen på spidskålen. Placér i et fladt serveringsfad. Optø edamamebønnerne ved at hælde kogende vand over dem, gennem en sigte. Snit forårsløg i fine ringe, halvér ananaskirsebærene, skær feta i tern og rist pistaciekernene let på en tør pande. Drys ud over salaten og pynt med spiselige blomster. Her er det hornviol. Purløgsblomster eller tallerkensmækkere kan også bruges.

Servér evt med frikadeller med grøntsager, som du finder opskriften på ved at klikke her.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.