Müslikugler

Når hverdagen buldrer afsted i hektisk fart, og vi pisker mellem skole, job og fritidsaktiviteter, er det godt at have lidt energi med i lommen til at tanke op med.

Der er ikke noget værre end at gå sukkerkold, blive træt og have svært ved at fokusere på andet end slik og kage sidst på eftermiddagen. Når først blodsukkeret falder, så er det nemt at gå efter kvantitet fremfor kvalitet. Har man noget med i tasken, der kan give et hurtigt energiboost, så er det nemmere at fokusere på at få noget “lidt, men godt.”

Müslikuglerne er på ingen måde sukkerfri eller nødvendigvis ekstra sunde, men er lavet netop ud fra tanken, at sund mad er alsidig mad, hvor der ikke er egentlige forbud mod fødevaregrupper, dog alt med måde.

Lad müslikuglerne være en lille ekstra forkælelse i madpakken i ny og næ.

Giver ca. 24 mindre müslikugler

Fremgangsmåde:

  • 70 g rugflager, havregryn kan også bruges
  • 40 g hasselnøddeflager
  • 40 g mandelsplitter
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g hakkede rosiner eller dadler
  • 2 spsk. blommemarmelade med højt frugtindhold, eller hjemmelavet
  • 3 spsk. honning, helst dansk og lokalproduceret
  • Pynt: ristet raspet kokosmel, kakao

Rist rugflager på en tør pande. så de bliver let gyldne. Rist evt. også hasselnøddeflager, mandelsplitter og græskarkerner for at fremhæve nøddesmagen. Hak rosinerne fint, og bland sammen med rugflager, nødder og kerner. Varm honning og marmelade lidt op i en lille gryde, så er det nemmere at vende rundt med frugt og kerner. Tril til kugler, og stil på køl. Når müslikuglerne er kølet af, kan de trilles i enten ristet kokosmel, kakao eller noget helt andet.

Hvad ville du trille müslikuglerne i?

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.