Sommerpålægssalat med syltede agurker og fetacreme, del 2

Indlægget er lavet i samarbejde med min gastronomiske legekammerat Klidmoster og er del 2, hvor vi kommer med bud på to forskellige vegetariske sommerpålægssalater, som er perfekte til frokost, picnic eller madkassen.

Sommer er lig med friske, grønne og saftige agurker, helst solvarme fra drivhuset. I supermarkedet er det dog sjovt at gå efter de krumme agurker, der ikke passer ind i nogen plastikindpakning, så ved man, at det er agurker fra en lokal avler, der har lavet en aftale med dit supermarked.

Denne sommerpålægssalat er en nyfortolkning af en klassisk sommersalat med syltede agurker, enten med en creme af kvark eller rygeost. For øvrigt kan du se del 1 af vores sommerpålægssalater der ER med rygeost lige her.

På billedet er det begge sommerpålægssalater, til venstre opskriften herunder med fetacreme og til højre med rygeost, find linket til opskriften oven over billedet.

Det nye ved opskriften i dette indlæg på sommerpålægssalat med syltede agurker er, at vi har lavet en fetacreme med Puck feta og skyr, sødmen og syren fra de syltede agurker går rigtig godt i spænd med den lidt salte fetacreme.

Denne portion giver pålægssalat til ca. 6-8 halve stykker brød.

Fremgangsmåde

Syltede agurker:

Laves dagen før, det skal bruges.

 • 200 g frisk agurk, gerne så mørkegrøn som muligt
 • ½ tsk. salt
 • 1,5 dl hvid eddike
 • 1,5 dl vand
 • 1,5 dl sukker
 • 10 sorte peberkorn
 • 2 nelliker
 • 1 lauerbærblad

Vask agurk, og snit i 2-3 mm skiver på et mandolinjern, eller så fint som muligt i hånden. Drysses med ½ tsk. salt og trækker ca. 15 min, skylles og duppes let med køkkenrulle eller et viskestykke. Agurkerne kommes i et syltetøjsglas. Lagen koges op, trækker med krydderierne og hældes over agurkerne, når den er lunken. Skru låget tæt, og sæt glasset på køl. Kan spises allerede efter et døgn.

Ønsker man lang holdbarhed, skoldes glasset og skylles i vodka (eller atamon, hvis man er til den slags, og lagen hældes på varm.

Kog vand, eddike, sukker og krydderier op i en lille gryde, til sukkeret er opløst.

Stilles på køl til næste dag.

Fetacreme:

 • 150 g Puck feta, det skal være den, ellers bliver cremen for tør og salt
 • 75 g skyr
 • Salt og peber efter smag
 • Evt. dild og tomat til pynt

Samling af sommerpålægssalaten:

Dræn de syltede agurker fra lagen, først i en sigte og dup dernæst dem endnu mere tørre med rigeligt med køkkenrulle eller i et viskestykke. Ellers bliver det hele for vådt og tørt.

Mens agurkerne dryppes af, laves cremen ved at blende Puck feta og skyr med salt og peber med en stavblender. Alternativt moses til en cremet masse med en gaffel, men det tager ret lang tid.

De drænede agurker vendes sammen med fetacremen, kommes på ristet rugbrød og pyntes evt. med dild og tomat. En god opskrift på rugbrød, der passer perfekt til disse sommerpålgssalater, finder du lige her.

Skal man have sommerpålægssalaten med på picnic eller som madpakke, kan det anbefales at komme salaten for sig i en tæt beholder og rugbrødet for sig. Ellers bliver rugbrødet blødt, og det kan ingen lide.

Er man ikke fan af feta, så kan man bruge friskost naturel eller kvark. Kvark er det mest kalorielette valg af de to.

Følg med her på bloggen, Sundemadpakkers Facebook eller Instagramprofiler, og hold øje med del 2 fortsat, hvor vi kommer med bud på, hvad man kan kombinere denne sommersalat med.

To be continued …

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.