Sommerpålægssalat med rygeost – del 1

Indlægget er lavet i samarbejde med min gastronomiske legekammerat Klidmoster og er del 1, hvor vi kommer med et bud på to forskellige vegetariske sommerpålægssalater som er perfekte til frokost, picnic eller madkassen.

Sommeren byder på masser af friske, indbydende grøntsager, og hvis man er heldig, har man radiser i køkkenhaven og agurker i drivhuset, lige til at plukke og helt friske fra jord til bord. I sommervarmen kan det være rart med let mad, hvor der ikke skal steges og brases i timevis, det kan vente til efteråret og vinteren, når vi trækker indendøre.

Første salat tager udgangspunkt i en klassisk version med rygeost, radiser og frisk agurk. Bunden er en skrive godt, frisk rugbrød, gerne hjemmebagt, hvis man orker og har evnerne. Her på Sundemadpakker.dk finder du en opskrift på rugbrød med surdej her.

Denne portion giver pålægssalat til ca. 6-8 halve stykker brød.

Fremgangsmåde

Rygeostcreme:

  • 150 g rygeost uden kommen, gerne så frisk som mulig
  • 2 spsk. skyr
  • 1-2 spsk. mayonnaise, kan udelades
  • Salt og peber
  • Evt. citron

Fyld:

  • 100 g radiser
  • 100 g agurk
  • Evt. purløg til pynt

Ingredienserne blendes med en stavblender, til det får en cremet konsistens. Smages til med salt, peber og evt. citronsaft.

Rens radiser, og vask agurken. Snit radiserne i små tern. Halver agurken, og skrab kernerne ud med en teske, snit derefter også agurken i små tern.

Vendes sammen med rygeostcremen, kommes på ristet rugbrød og pyntes med purløg. 

Pålægssalaten er også god ovenpå en tomat- eller kartoffelmad.

Skal man have sommerpålægssalaten med på picnic eller som madpakke, kan det anbefales at komme salaten for sig i en tæt beholder og rugbrødet for sig. Ellers bliver rugbrødet blødt, og det kan ingen lide.

Er man ikke fan af rygeost, så kan man bruge friskost naturel eller kvark. Kvark er det mest kalorielette valg af de to.

Følg med her på bloggen, Sundemadpakkers Facebook– eller Instagramprofiler, og hold øje med del 2; madden til venstre med tomat på, hvor det bliver en fortolkning af sommerpålægssalaten med syltede agurker, der i detailhandlen går under navnet sommersalat og findes ved siden af alle de andre små plastikbøtter med pålægssalater i. Vores tvist er, at vi har brugt feta, ja, feta, som base for cremen. Det holder 100 %!

Stemningsbillede af foodstyling ved Klidmoster.

Se næste indlæg på bloggen hvor sommerspålægssalaten bliver brugt som topping på en lækker laksemad med syltede rødløg.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.