Salat med fersken og hindbær, dejlig sommersalat, der smager af solskin og sommerferie.
Peach Melba er en klassisk fransk dessert bestående af en pocheret fersken, hvor skindet er trukket af, der bliver serveret med hindbærcoulis og vaniljeis.
Opskriften her er med friske, spændstige ferskner og hindbær med sødme og friskhed.
Fremgangsmåde:
- 1-2 friske ferskner, nektariner kan også bruges
- 1-2 håndfulde friske hindbær
- 1 lille spidskål
- 1 lille hjertesalat
- Syltede rødløg, opskriften findes her
- 2 spsk. god olivenolie
- 1 tsk. hindbærbalsamico, almindelig balsamico kan også bruges
- 1 tsk. vaniljesukker, gerne hjemmelavet (blend vaniljestænger fint med sukker)
- ½ tsk. grovkornet sennep
- Salt og peber
Snit spidskål fint på et mandolinjern, snit salaten. Vend med ferskner skåret i skiver ud på et fladt fad. Drys hindbær og syltede rødløg over salaten. Pisk dressingen sammen, eller ryst sammen i et syltetøjsglas med låg. Server sammen med salaten.
Når der bruges hindbærbaslamico, får salaten et ekstra pift af hindbærsmag. Kan man ikke finde hindbærbalsamico, så kan almindelig balsamico også bruges. Alternativt granatæblekernebaslamico, der også vil give en dejlig frugtig smag til dressingen.
En idé til dressingen kan også være den klassiske mormordressing; eddike rystes med sukker, evt. med vanilje, til sukkerkornene er opløst, tilsæt fløde og ryst godt, til dressingen tykner. Mormordressingen vil her tilføje elementer fra vaniljeisen, der hører til den oprindelige Peach Melba-dessert.