Indisk risret

Da jeg var barn, var en af mine yndlingsretter indisk risret, den der i en æske fra Knorr, og der gik ikke så længe, så kunne jeg også selv finde ud af at tilberede det. Når det var min maddag, eller jeg skulle være alene hjemme, så var det altid et sikkert hit.

Jeg havde faktisk glemt retten, men er begyndt at lave den igen, dog helt fra bunden, da det faktisk stadig er en nem ret, der slet ikke tager lang tid at lave.

Jeg synes selv, jeg har ramt smagen ret godt, dog tror jeg ikke, at den oprindelige æske havde hvidløg og chili, men efter min mening passer det ret godt i risretten. 

Fremgangsmåde:

Portionen rækker til ca. 4 personer, hvis der serveres grønt ved siden af.

 • 250 g magert hakket oksekød
 • 1 stor gulerod
 • 1 mellemstort løg
 • 1 lille peberfrugt
 • 1 dl frosne ærter
 • 1 dl rosiner, brug alternativt æbletern, der tilsættes lige inden servering
 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 tsk. garam masala, et indisk blandingskrydderi
 • 1-2 tsk. gurkemeje, giver flot gul farve
 • ½ tsk. kanel
 • Salt og peber efter smag
 • Evt. chili
 • 1-2 tsk. kokosolie
 • 3 dl ris
 • 1 tsk. grøntsagsbouillon
 • Vand
 • Broccoli eller andet grønt som tilbehør

Start med at sætte risene over i en gryde for sig, tilsæt grøntsagsbouillon og salt til kogevandet, og kog risene efter forskrifterne på posen. Jeg har denne gang brugt parboilede ris for at efterligne Knorrs version mest muligt, men næste gang, jeg laver retten, vil jeg bruge brune ris for at give lidt mere fibre til retten.

Svits oksekødet i en gryde med en stor bundflade. 

Pil løg og evt. hvidløg, og skær i tern på 0,5-1 cm. Skræl guleroden, og skær ligeledes den og peberfrugten i tern på 0,5-1 cm, svits sammen med oksekødet i kokosolie.

Tilsæt krydderierne. Når de har ristet lidt sammen med kød og grøntsager, kan man tilsætte et par spsk. vand, så det ikke brænder på i bunden af gryden. Lad det småsimre, mens grøntsagerne bliver møre, og indtil risene er færdigkogte.

Kog broccoli eller andet grønt, eks. grønne bønner eller andet som tilbehør.

Når risene er færdige, vendes de forsigtigt sammen med kød og grøntsager, så risene ikke går i stykker. Tilsæt rosiner og frosne ærter.

Lad det stå i eftervarmen 5-10 min., mens bordet dækkes, og servér.

Hvis der er rester, så er risretten også ret god til madpakken, og jeg går ikke af vejen for at spise den kold, men kan selvfølgelig også varmen i mikroovn. 

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.