Æblemuffins

Vi har stadig æbler i haven, og derfor vil jeg give dig en opskrift på dejlige æblemuffins. 

Det er en opskrift, der har fulgt mig længe, og jeg er vild med de hele æbletern, der giver en dejlig sødme og friskhed til muffinen. Vigtigst er dog det knasende sukkerlåg af kanelsukker, der danner sig ovenpå. Jeg elsker æbler og kanel sammen. Det smager så dejligt af efterår og jul.

Fremgangsmåde:

Portionen giver 6 store muffins.

  • 2-3 mellemstore æbler
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker + 2 spsk. til kanelsukker
  • 1-2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 125 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 6-8 store muffinsforme af papir og en muffinform af metal

Start med at blande kanel og 2 spsk. sukker til kanelsukker.

Rør smør og 125 g sukker sammen med vaniljesukker i en røremaskine eller med en håndmikser.

Tilsæt 2 æg, og rør godt rundt.

Bland mel med bagepulver, og tilsæt til dejen.

Placer papirformene i metalformen, det gøres for at sørge for, at de lækre muffins holder formen og ikke splatter helt ud, da de flyder noget ud, hvis ikke du holder dem på plads i en metalform.

Skræl æblerne, og skær dem i tern a ca. 1 cm. Vend æbleternene med halvdelen af kanelsukkeret, og kom æbleternene ud i papirformene, så bunden er dækket, men kun i et lag.

Hvis der er resterende æbletern, det er der sikkert, så vend dem i dejen.

Fyld dejen i papirformene, hvor der er æbletern i bunden. Hvis du laver top på dine muffins, så vær opmærksom på, at de som sagt flyder lidt ud, så sørg for, at der er mindst 1 cm kant af papir fri for dejen i dine muffinsforme.

Drys et godt lag kanelsukker ud over dine muffins.

Bag i 20-25 min. ved 175 grader varmluft.

Det sunde ved disse muffins er, at portionen er lille, så hvis man skal dele, er der kun 1 muffin pr. person. 

For mig virker den sunde livsstil bedst, hvis der er plads til noget godt en gang imellem. Jeg er ikke til alt-eller-intet-tankegangen.

Er der plads til sødt i din sunde livsstil?

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.