Græskarsuppe af Hokaido

Når det blæser og er koldt udenfor, er det dejligt at lune sig indenfor med varm suppe, der ovenikøbet er nem og hurtig at lave. Jeg vil påstå, at det er verdens nemmeste opskrift på græskarsuppe.

En af de bedste grøntsager i efteråret er hokkaidogræskar, synes jeg, da de smager godt og kan bruges til så mange forskellige ting. Ovnbagte, som puré i stedet for kartoffelmos og som suppe.

Denne græskarsuppe giver et bud på, hvad man kan smide i en suppe, men næsten alle typer grøntsager kan bruges, og suppe er en særlig god måde at få ryddet ud i de grøntsager nederst i grøntsagsskuffen, der måske er blevet lidt slatne.

Fremgangsmåde:

Ca. 4-5 portioner, alt efter tilbehør.

  • 500 g hokkaidogræskar
  • 1 mellemstort løg
  • 1 pastinak
  • 1 stor gulerod
  • 1 porre
  • 4 fed hvidløg, kan udelades
  • 2 cm frisk ingefær, revet
  • 1-2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 terning grøntsagsbouillon 
  • Salt og peber
  • Tilbehør: ristede græskarkerner, bacon og rugbrødstern

Vask græskarret godt med opvaskemiddel, inden du skærer i det, og skyl det godt. Dette sikrer, at der ikke er skidt på overfladen, da græskarret bruges med skrællen på.

Skær et stykke på 500 g af græskarret, og skrab kernerne ud, og smid dem væk. Man kan godt prøve at tørre dem til snacks, men efter utallige forsøg har jeg aldrig fået det til at virke. 

Pil løg og hvidløg, skræl pastinakken og guleroden, og skyl porren godt.

Nu skæres grøntsagerne i grove stykker, de skal koges og blendes, så det betyder ikke så meget, hvordan stykkerne er. Jo større, jo mere kogetid. Hvis man kommer porre i, vil jeg dog anbefale at snitte den i fine ringe, da stavblenderen kan have svært ved at blende meget grove stykker porre helt fint.

Svits grøntsagerne med kokosolien i en gryde med en stor bundflade. Når grøntsagerne har fået lidt farve, tilsættes revet ingefær, de øvrige krydderier og grøntsagsboullionen. Vend det rundt et par gange, og hæld 1-1½ liter vand over.

Lad det simre i 20 min., alt efter hvor store grøntsagsstykkerne er, og blend med en stavblender.

Jeg serverer gerne ristede græskarkerner, bacontern og rugbrødstern bagt let i ovnen til suppen.

I mit lokale svenske møbelmarked har jeg fundet en fin “termokande” til suppe, så man nu kan have varm suppe med som madpakke og slet ikke skal bekymre sig om at få varmet suppen op igen. Der findes masser af denne slags “termokander” derude, og det er et kæmpe hit, synes jeg.

Har du suppe med som madpakke, og hvordan opbevarer du den?

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.