Karrysalat til sild

Fisk i madpakken er godt, og her er en opskrift på karrysalat til sild, som både gør sig godt i madkassen, i en bøtte for sig, eller til julefrokostbordet. 

Karrysalaten er den helt klassiske karrysalat, men de knasende æbletern giver en dejlig sprød- og friskhed til salaten. Der er boostet godt op med løgsmagen ved at komme både purløg og rødløg i. Er man ikke vild med løg, kan man udelade den ene ting, eller komme mindre i. Karry, æg, løg og æble kan bare noget sammen og svinger denne karrysalat meget højere op end den kedelige karrysalat fra supermarkedet.

Sundhedsstyrelsen skriver i deres officielle kostråd, at “fisk og især fed fisk indeholder blandt andet fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer”. Se linket her. Det er blandt andet derfor, det er så vigtigt at få mere fisk ind i vores kost.

Fremgangsmåde:

Denne portion giver karrysalat til ca. 3-4 personer og tager ca. 20 min. at lave.

  • 2 æg
  • 1 lille æble
  • 1 tsk. finthakket rødløg
  • 1 tsk. finthakket purløg
  • 1 tsk. kapers, kan udelades
  • 2 spsk. skyr
  • 2 spsk. mayo, kan udelades, men giver en ret “tør” karrysalat så
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. gurkemeje, giver den flotte gule farve
  • ½ tsk. sukker
  • Salt og peber efter smag
  • Pynt: løgringe, kapers og purløg

Kog æggene i 8 min., til de er hårdkogte, og kom dem i koldt vand, til de er afkølede. Imens skylles æblet og purløg godt.

Pil løget, og hak det i meget fine tern, indtil du har 1 tsk. finthakket rødløg. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i tern på ca. 5 mm. Skyl purløg, og hak også dem fint.

Rør skyr og mayo med karry, sennep, gurkemeje, sukker, salt og peber.

Når æggene er kolde, hakkes de også, og alle ingredienserne røres sammen. 

Kan serveres med det samme til et godt stykke rugbrød og en fast marineret sild.

Laves karrysalaten til madpakken, portionsanrettes den i en lille bøtte, så den er nem at have med. Karrysalaten laves nemt dagen i forvejen og kan godt holde sig et par dage på køl og passer derfor perfekt til julefrokostbordet, hvis man gerne vil forberede sig i god tid.

Selv er jeg rigtig dårlig til at få fisk med i madpakken, men med en lækker karrysalat som denne bliver madpakken næsten en mini-julefrokost i frokostpausen og vil helt sikkert skabe misundelse hos kollegerne på jobbet.

Får du nok fisk, og har du nogensinde fisk med i din madpakke?

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.