Sunde Kikærter som sprød snack

snacks af kikærterDa jeg var barn, var kikærter sådan nogen man brugte sammen med et pusterør og av for pokker hvor gjorde det ondt, når man igen, igen blev ramt, haha. Kikærter er lidt en sjov størrelse, for enten er man til dem, eller også er man absolut ikke. De kan bruges i mange sammenhænge, men lige denne opskrift på kikærte snacks er til alle jer, der normalt siger “kikærter, aldrig i livet”. For de her er jeg ret sikker på i alle kan lide.

De gør sig utrolig godt som snack til et godt glas rødvin, som topping i salater, sund fredags guf og selvfølgelig som en sund lækkerbisken i madpakken.

retter med kikærter sunde snacks af kikærterDette skal du bruge: 

250 gram kikærter, 1 liter vand, 1 spsk rapsolie, 1,5 spsk barbecue (eller din egen snack favorit krydderi) og evt. lidt salt

Sådan gør du:

Hæld vand og kikærter i en gryde og kog det i 45 minutter, tjek at de er blevet møre. Dryp dem godt af for vand. Put kikærterne i en frysepose og hæld din olie og krydderier på. Ryst posen indtil alle kikærterne er smurt godt ind i olie og krydderi. Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 minutter, vend dem 2-3 gange undervejs. Tag en ud og smag om de er blevet tilpas sprøde, ellers giv dem lige et par minutter mere.

Opbevares i lufttæt bøtte ved stuetemperatur. Skal de med i madpakken så brug en lille bøtte med låg.

 

sunde snacks til madpakken

Del dette

Leave a comment

  • Hej Hanne

   Jeg bruger de alm. helt rå fra pose… skyller dem lige og så koger dem i omkring 45 minutter. Man kan også godt bruge dem på dåse men de bliver slet ikke lige så sprøde 🙂

   • Hej.
    Det er en inspirerende hjemmeside, du har her 🙂
    MEN det er meget vigtigt, at udbløde kikærter i vand i 12 timer, da de ellers indeholder giftstoffet lektin. Det kan give diarré og ondt i maven.

 1. Hej.
  Det er en inspirerende hjemmeside, du har her 🙂
  MEN det er meget vigtigt, at udbløde kikærter i vand i 12 timer, da de ellers indeholder giftstoffet lektin. Det kan give diarré og ondt i maven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.