Sunde snacks: Hurtige Figenkugler

_020Kalenderen siger 13. November så om ikke længe står den på masser af søde sager, der findes mange alternativer som også er en succes resten af året. Figenkugler er en af dem og de er oplagte til madpakken og som en lille hurtig eftermiddags snack. Samtidigt er dette også en virklig billig snack og godt alternativ til de dyre frugtstænger.

Til 10-12 stk skal du bruge: 8 tørrede figener og 10 mandler + ca. 20 gram kokos til at rulle dem i.

Start med at hak mandlerne meget fint, det skal være lige før de bliver til mel. Brug en stavblender eller lignende. Dernæst blender du figner og mandel sammen, hvis det skulle være svært at få det til at hænge sammen kan du bruge en lille teskefuld kokosolie. Når du har en ensartet masse triller du dem til kugler og vender dem i kokos eller eventuelt usødet kakao.

De opbevares i køleskab og holder sig fint friske en 3-4 dage

Man kan variere dem rigtig meget med forskellige smags givere, fx vanilie eller kanel og lakrids pulver. Denne opskrift er helt basis, de mere “avancerede” frugtkugler skal jeg også nok vise jer løbende. Når jeg selv laver dem i køkkenet.

_026

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.