Squash Chips

_06Så blev det weekend igen. Hvilket ofte betyder snack tid, hvert fald hos os. Mine børn er som de fleste andre, ret glade for alt sødt og de krydrede chips. Men jo mere forskelligt jeg selv laver af sundere alternativer, jo oftere er det også en af de varianter de ønsker, når det store spørgsmål om fredags guf bliver stillet.

Det er helt okay at de får deres søde fredags guf, det har jeg intet problem med. Men selvfølgelig bliver jeg glad, når de hellere vil have de sundere alternativer. Ingen tvivl om det.

_02_04Squash chips er virkelig nemme at lave i får opskriften lige her:

Du skal bruge 1 hel squash, saften af 1 citron, dit favorit krydderi og en oliespray.

Tænd ovnen på 200 grader. Skær squashen i meget tynde skiver og put dem på bageplade med bagepapir, 1 squash svarer til cirka 2 bageplader. Pensel dem let med citron saft og spray derefter let med en oliespray over skiverne. Til sidst kommer du dit krydderi på og så skal de i ovnen.

Skru ovnen ned til 180 grader og lad dem stå ca. 1 time. (Alt efter hvor tykke skiverne er) Hold øje med dem, for du er ikke i tvivl om hvornår de er færdige, tag evt. en enkelt ud for at smag efter, om de er sprøde nok. Du kan evt. skrue op på 225 grader de sidste 5 minutter.

Præcis det samme kan man gøre med Aubergine, jeg anbefaler dog at skrælle den først, da de ellers godt kan få en lidt bitter smag fra skindet. De smager lige så fantastisk som disse. Jeg opbevare i en lufttæt bøtte/krukke.

God weekend til jer 🙂_10

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.