Om frugtsalat med skyr & At lære og elske løb

_1Vi holder vinterferie, så der bliver ikke lavet så mange madpakker denne uge.. Til gengæld rå hygger vi med alt mulig andet lækkert. Idag stod den på frugtsalat med skyr rørt op med kanel. 

Sådan en omgang kan tage selv den værste lækkersult for mig ;)…

Maden er en af grundstenene i en sund livsstil, men gør det ikke alene motion er selvfølgelig lige så vigtig. Jeg er på det punkt temmelig doven anlagt, det indrømmer jeg blankt. Men rutiner er det afgørende, for jo mere rutine motion bliver, jo lettere er det at få det gjort.

Jeg kommer fra en “løbetosset” familie, men har aldrig selv rigtig elsket det. Nærmest tværtimod så har det altid været lidt min hade to-do. Men jeg vil gerne løbe, fordi det er den form for motion som kan passes ind på alle dage, og tider af døgnet når man lige har muligheden. Jeg er alenemor til 3 børn, så jeg kan ikke gå til en sport på bestemte tider det falder altid helt til jorden når jeg forsøger…Så løb passer super godt ind i min dagligdag…

For mig handler det ikke om antallet af km eller højt tempo, men helt lavpraktisk bare om at få det gjort. Derfor er mine mål sat meget lavt, så jeg på den måde kan opnå en vis tilfredsstillelse, i stedet for skuffelse over at det ikke lykkedes. Så nu starter jeg op (igen) helt fra 0-punktet…og uden på nogen måde at være i form… 😉

Planen for de næste 4 uger:

At løbe 2 gange om ugen 

At løbe 10 minutter i alt men ikke på en gang, men et par minutter af gangen..med gå pauser imellem. Når de 4 uger er gået forventer jeg, at være nede på max. en pause på de 10 minutter. Hvilket også er mit mål, i denne omgang…

En af de ting jeg igennem årene har lært er at den med guleroden når målet er nået, altså ikke holder for målet i sig selv, bør være guleroden. Altså skal man finde en glæde i det man gør og det kan sagtens være at følelsen af at være tilfreds lader vente på sig, men den skal nok komme. Jo flere del mål man når igennem, jo større glæde.

Jeg har ingen ambitioner om at komme til at løbe lange løb, men jeg vil gerne op på 10 km men det tager tid, lang tid når man starter på 0.

Vi har jo ferie i denne uge, så en god uge at starte op i. Min yngste søn kommer til at cykle ved siden af mig og sikkert grine højlydt ved alle mine pauser 😉 Det er klart en fordel at bo på landet, som vi gør ;)…

Jeg cykler meget og går mange lange ture, men det er også de eneste former for motion jeg har fået i mange år. Altså lige udover den der enkelt gang i fitness om måneden hvor jeg iøvrigt er ved at gå til efter 5 minutter, så nu skal der altså ske noget. Så min krop ikke går til… og maden ender som min fjende, fordi jeg ikke forbrænder nok…

At spise sundt og i rette mængder, gør ikke forskellen for kroppen alene…. 

Del dette

Leave a comment

  1. Jeg er selv en doven løber 🙂 og er startet op fra 0 mange mange gange. Kan anbefale at løbe 10-20-30; 10 sekunders spur,t 20 moderat tempo og 30 sekunder luntetempo. Det går hurtigt med at komme i form og turen føles hurtigt overstået. Jeg plejer at tælle skridt. Og tager det ikke så nøje ned de præcise antal sekunder. Det virker rigtig godt for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.