Salat med Pomelo

_pomeloDenne her salat kunne jeg spise morgen, middag, aften lige for tiden. Den er så dejlig frisk og har ikke brug for dressing af nogen art. Pomelo er en af de citrusfrugter som jeg holder aller mest af. Det tager lidt tid at forberede en pomelo, men når det først er klaret så er det altså en virkelig lækker frugt.

En pomelo indeholder ca. 38 kalorier pr. 100 gram så den kan vi heldigvis sagtens spise masser af i en sund kost 😉 Ligesom den er god på A-vitamin og meget andet. Mine børn holder også meget af at få pomelo med i madpakken, det er jo en sød citrusfrugt og god at spise både alene og sammen med andet.

Opskrift på salaten til 4 personer

100 gram babyspinat (1 bakke) – 150 gram feta – 1 pomelo – 3/4 dl blandet solsikkekerner og havregryn.

Fremgangsmåde:

Rist solsikkekerner/havregryn let på panden til de får lidt farve. Skyl babyspinat og kom i skålen. Skær feta i tern. Tag skallen og de tykke hinder af din pomelo og skær / knæk den i mindre stykker. Kom feta og pomelo i skålen og bland salaten sammen. Drys de ristet solsikkekerner udover salaten.

Salaten egner til alle slags kød, men den gør sig især godt til oksekød. Jeg har også brugt salaten sammen med kylling som fyld i pitabrød, mums det var lækkert 🙂

Glemmer aldrig første gang for år tilbage da jeg købte en pomelo. Tog den tykke skræl af og troede så at den var spise klar, men den var jo fuldstændig umulig og ganske forfærdelig besk at spise 😀 Så er glad for jeg opdagede at også skindet skulle pilles af, og det er jo faktisk super nemt når man lige har prøvet det et par gange. Samtidigt er det også en forholdsvis billig frugt af de lidt mere eksotiske så glæden for pomelo er blevet stor herhjemme.

P.s. Hvis i mangler ideer til hyggelige vinterferieaktiviteter som ikke vælter budgettet, så har min søn på 6 år og jeg lavet en liste med masser af hyggelige ting man kan lave. I kan læse den lige HER

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.