Halloween-mumier – hurtige pølsehorn med bagepulver

Halloween nærmer sig, og uhyggen spreder sig. Mange børn og unge går vældig op i Halloween, og man skal da heller aldrig gå af vejen for en mulighed for at klæde sig ud og holde en fest. Man kan mene, hvad man vil om Halloween, men det er nok en ny tradition, der er kommet for at blive.

Mange af os laver i forvejen pølsebrød til madpakkerne, og her er en opskrift på hurtige fuldkornspølsehorn, der tilfældigvis også kan klædes ud som Halloween-mumier. Pølsehornene er med bagepulver, og det vil sige, at de er superhurtige at lave, da al hævetid er skåret væk, og man kan sagtens lave dem om aftenen, mens der i øvrigt gøres klar til næste dags madpakker. Pølsehornene kan også fryses.

Fremgangsmåde:

Antal: ca. 24 stk. pølsehorn, hvis der bruges små brunchpølser

  • 24 stk. små brunchpølser, 10 cm lange, af god kvalitet
  • 400 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. honning
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 æg til pensling
  • Evt. sesam til drys og øjne til pynt

Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Bland de våde ingredienser sammen i en mindre skål, og hæld de våde ingredienser over de tørre, og ælt sammen. Dejen er lidt sej at arbejde med, men det er, fordi der ikke er gær i, som skal hæve op og gøre dejen blød.

Når dejen er samlet til en ensformig masse, rulles den ud, det kræver igen lidt armkræfter. Skær dernæst 0,5-1 cm brede, lange strimler ud af dejen. Strimlerne vikles om brunchpølserne, gerne lidt løst, hvis du vil lave mumier. 

Lægges på en bageplade med bagepapir og pensles med sammenpisket æg og drysses evt. med sesam. 

Bages ca. 12-14 min. ved 175 grader varmluft, indtil de er gyldne.

Når de er afkølede, kan man pynte med sukkerøjne, der sættes fast med lidt marmelade eller glasur. Sukkerøjnene kan købes i de fleste større supermarkeder eller specialbutikker på nettet.

Pølsehornene hæver ikke så meget op i ovnen, som en gærdej ville. Men det gør at de bedre holder formen af figurerne, end de ville gøre med en gærdej. 

Jeg har tit villet lave alle mulige figurer som luciabrød og påskekyllinger som kuvertbrød, med gærdej, men det hele hæver så meget op og bliver til vanskabninger på grund af uforudsigeligheden i gærdejens hævning. Det gør disse pølsehorn ikke, så det er en opskrift, der skal eksperimenteres yderligere med.

Stay tuned!

Del dette

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.