Æblecrumble – fuldkornsæblecrumble

Det er efterår, og vejret indbyder mere til indendørs hygge. Vores have bugner af æbler lige nu, så der bliver lavet æblekager i stor stil. Det er en opskrift på en æblecrumble i en grovere version, fordi det er med grovvalsede havregryn og fuldkornshvedemel, der indeholder flere kostfibre. Det er stadig med sukker og smør, men man kan nedskalere disse, hvis man vil.

Denne portion rækker til ca. 8 personer, men måske flere, da æblecrumble mætter utroligt meget på grund af fuldkornsprodukterne.

Fremgangsmåde:

  • 8-9 mellemstore æbler i 2 cm tern
  • 2 spsk. sukker til at vende æbletern i, kan udelades
  • 2 spsk. kanel
  • 160 g grovvalsede havregryn
  • 120 g fuldkornshvedemel
  • 150 g koldt smør i tern
  • 100 g sukker
  • 400 ml creme fraiche som tilbehør

Start med at lave crumbledejen. Smuldr grovvalsede havregryn, fuldkornshvedemel, smør og sukker med hænderne, til det er en løs og smuldrende konsistens.

Vask æblerne, og skær i 2 cm tern. Hvis du bruger syrlige æbler, vil jeg anbefale at vende æblerne i lidt sukker, men er det søde æbler, kan dette undlades. Men vend æbletern med sukker og kanel, og kom i et fad. Fordel crumbledejen ud over i et løst lag, men sørg for, at der ca. er lige meget ud over hele overfladen. 

Bag med det samme i en ovn på 175 grader varmluft i ca. 30 min. Hold øje med, at crumblen ikke branker på toppen.

Serveres med creme fraiche til.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.