Varmrøget laks med syltet fennikel

En af mine storfavoritter i madpakken er varmrøget laks. Jeg køber tit et lille stykke, der passer perfekt til to stykker rugbrød. Laks er en god kilde til omega-3-fedtsyrer, der blandt andet hjælper til at optage vitaminer fra kosten og dermed cellernes opbygning.

Syltet fennikel er en nem måde at pifte en laksemad op og kan også bruges som topping til eksempelvis en mad med kartoffel eller humus. Fennikel har en let anissmag, og sammen med det sure og søde fra syltelagen passer det rigtig godt til den fede smag af laksen.

Fremgangsmåde:

  • 1 lille stykke varmrøget laks af god kvalitet
  • 2 stk. godt rugbrød, find opskrift her
  • Salat, dild og kapers til pynt
  • 1 fennikelknold
  • 1,5 dl hvid eddike
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl sukker
  • 10 peberkorn
  • Evt. et lille drys sennepskorn, kan udelades

Vask fennikel, og snit fint på mandolinjern, eller så fint som muligt i hånden. Kom den snittede fennikel i et rent glas med tættesluttende låg til. Kog eddike, vand, sukker og krydderier op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Hæld lagen over fenniklen og tæt til. Stilles på køl til næste dag.

Til madpakken deles laksestykket i to, moses let ud på brødet og toppes med den syltede og let afduppede syltede fennikel. Kan pyntes med salat under laksen, dild og kapers på toppen.

Del dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.